Spring til indhold

Mindfulness

Tilbuddet er til dig, der oplever tankemylder, uro og stress eller hurtigt kommer til at reagere før du tænker. Mindfulness kan øge din sansning, kropsfornemmelse og glæde, og kan reducere stress, angst og depression. Du behøver ikke at have erfaring med mindfulness for at deltage.

Formålet med mindfulness er at træne øget bevidsthed og nærvær. Du bliver bedre til at handle bevidst fremfor at reagere ubevidst og køre på autopilot.

Mindfulness anbefales ikke personer i akut krise, dyb sorg, aktiv depression eller psykose. Er du i tvivl, bedes du kontakte gruppelederen.

Indhold

Undervisningen kan indeholde:

Korte mindfulness-øvelser, som f.eks. fokus på åndedrættet, taknemmelighed eller kropsfornemmelser, kombineret med lette fysiske øvelser, afspænding eller kropsscanning. Øvelserne foregår stående, siddende og liggende.

Du vil bl.a. møde temaer som: Mindfulness i hverdagen, hvorfor og hvordan virker mindfulness, opmærksomhed på sanser, opmærksomhed på kroppen, og kærlighed og omsorg for dig selv.

Der vil forud for opstart være en individuel samtale, hvor vi afstemmer forventninger med dig og taler om eventuelle fysiske hensyn. Dette for at sikre, at tilbuddet er det rette for dig.

Tid og sted

Spejlsalen på Kulturkasernen, Kasernevej 43, 4300 Holbæk. Trappen i hjørnet af gården.
Se Aktivitetsoversigt over aktivitets- og samværstilbud, Multihuset og Banehuset.

Praktisk information

Kom i tøj, der er behageligt at bevæge sig i. Medbring gerne drikkedunk.

Kontakt

Gruppeledere Tine Brendstrup i Social Rehabilitering på tlf. 72 36 31 86.Feedback

Sidst opdateret

14.06.2019

Ansvarlig redaktør

Camilla Elise Hansen

Målgruppen for aktivitets- og samværstilbuddet

Tilbuddet er henvendt til mennesker, der bor i Holbæk Kommune og er psykisk sårbare og/eller har sociale problematikker.